Пускат до месец нови отсечки на „Струма” и „Марица”

  • 19 септември 2015, 08:03
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54e59ab829b53

През тази година АПИ ще цели завършването на автомагистралите „Марица” и „Струма”. Това заяви директорът на Агенцията Лазар Лазаров, който участва в срещата на министрите на инфраструктурата от Източна Европа, предаде „Фокус”. Срещата се провежда край Варна и събира десетки министри и директори на отговорни по темата агенции и дирекции от целия регион.


Лазар Лазаров посочи, че до месец ще бъдат пуснати отсечките Дупница-Благоевград на АМ „Струма” и Чирпан – Димитровград на АМ „Марица”. По този начин ще бъде завършена връзката между Европа и Близкия Изток.


Инж. Лазаров заяви още, че друг голям приоритет е доизграждането на околовръстните пътни връзки на София. По неговите думи, столицата на страната се явява като основен пътен възел, който разпределя основния транзитен трафик от север на юг и от изток на запад.


Предстои да бъде завършена Северната скоростна тангента, която ще свърже както автомагистралите „Хемус” и „Тракия”, така и автомагистрала „Калотина”, чието строителство предстои да бъде започнато. Инж Лазаров допълни още, че чрез автомагистрала „Люлин” транзитният поток от юг на север е изведен извън столицата и по този начин се реализира идеята за по-добра градска среда.