Пускат номер 17777 за SMS дарения за битката с COVID-19

  • 26 март 2020, 16:10
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d1%81%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82

Трите мобилни оператора у нас - A1, Виваком и Теленор пускат дарителска линия на номер 17777 за дарения с SMS в битката на цялото българско общество с разпространението и лечението на коронавируса COVID-19. Така подпомагаме българските медици в битката им със заразата. 

Трите мобилни оператора са се отзовали на молбата на здравното министерство и на премиера Бойко Борисов. 

Линията вече работи. Трябва да се изпише текст SOLIDARNOST. Цената на SMS е 1 лев, като няма да се удържа ДДС. 

За големи дарения си остава сметката, обявена от здравното министерство.

Министерството на здравеопазването стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19

Ето какво уточниха от здравната министерство: 

"Днес най-важното е усилията на всеки от нас да бъдат насочени към това, заедно, като общество, да преминем през изпитанието COVID-19 и да излезем от него не просто по-силни, а и единни.

Сега от най-голяма подкрепа се нуждаят здравната ни система и всички онези хора, чиито професионални знания и опит са фокусирани върху това да гарантират на всички нас адекватна медицинска грижа по време на пандемия.

Това е трудна задача, изискваща съпричастност. Затова призоваваме българските граждани, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС).

Всички набрани средства ще бъдат изразходвани при пълна прозрачност. С направените дарения ще бъдат закупени необходима на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас, както и всичко друго, от което спешно се нуждаят болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.

Целта, която заедно си поставяме, е да бъдат събрани 5 млн. лв."