Пускат ремонтирания път Кубрат – Тутракан

  • 14 юли 2018, 17:33
  • Default profile Автор Станка Христова
Medium dsc 0835

Приключи рехабилитацията на пътя Кубрат –Тутракан. Изпълнени са строително монтажните работи на предвидения а ремонт 10 километрови участък от второкласното шосе там, събщават от пресцентъра на АПИ.

Основният  ремонт на републиканския път се финансира от ОП „Региони в растеж“, чрез Европейския фонд за регионално развитие. Инвестицията е за близо 5 млн. лева. Строителните  книжа вече са приключени, издаден е Акт 16 и разрешителното за ползване ще бъде издадено в близките дни.

Още 21 километров участък  от пътя Търговище – Разград- Кубрат- Тутракан разположен между двата областни  града се ремонтира в момента. Очаква се строителните работи там да прикючат през септември. Финализирането на двата проекта гарантира обновяването на 30 километра шосе от второкласния републикански път II- 49, който свързва  областите Търговище, Разград и Силистра, напомнят от Агенця „Пътна инфраструктура“.

Съобщение на АПИ за успешно приключване на ремонти  върху пътната настилка в района на Кубрат идва в момент, когато  местните хора са силно недоволни от пътищата в общината. През юни и юли там бяха организирани две пътни блокади на шосетата към Русе и Разград, в знак на протест заради разбития асфалт.

Снимката е илюстративна