Путин награди сливналийка

  • 10 февруари 2019, 12:32
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bd

Президентът на Руската федерация Владимир Путин награди сливналийка. С негов указ, издаден на 6 февруари,  бившият първи секретар на ЦК на ДКМС Станка Шопова е отличена с орден „Дружба”. Заради големия й принос в подготовката и провеждането на световния шампионат по футбол FIFA 2018. 

Шопова е родена и израснала в Сливен. Тя е завършила гимназия „Добри Чинтулов“.

„Приносът на Станка Шопова в развитието на руско-българското приятелство е наистина неоценим. Пожелаваме на нея неизчерпаеми сили и енергия за реализация на нови проекти в името на доброто сътрудничество между Русия и България”, каза посланикът на Русия в България Анатолий Макаров, който поздрави председателя на фондация „Устойчиво развитие за България“ Станка Шопова.

Шопова е бивш първи секретар на ЦК на ДКМС, по-късно преминава в ЦК на БКП. От години  е представител на Санаторно-оздравителния затворен комплекс „Камчия“ на брега на Черно море, чийто едноличен собственик е град Москва чрез Департамента по имуществото на руската столица. Парцелът се намира близо до устието на река Камчия и затова носи нейното име, пише epicenter.bg.