Пътуваме по АМ "Тракия" от 1 юли

  • 07 юни 2015, 13:15
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5eecd3fb 4366 0703

От първи юли ще бъде пусната за преминаване АМ„ Тракия". Тя обаче щ бъде отворена за преминаване в началото само в основното си трасе. Някои от виадуктите й ще бъдат пуснати две седмици по късно и по тях ще бъде разрешено движението около 15-ти юли, обеща министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

При откриването на 9-километровото последно трасе от АМ " Марица" от Свиленград до Капитан Андреево, министър Павлова общо 140 километра нови магистрали и 80 километра изцяло рехабилитирани до края на годината.
„35 години й трябваха на България, за да се завърши тази отсечка", обясни при въвеждането в експлоатацията й министър Павлова.


Преди да бъде пуснато трасето за минаване министърът връчи на шефа на АПИ инж. Лазар Лазаров документа за пускане в експлоатация-АКТ 16 на участъка. Тя пожела на Лазаров да се грижи като добър стопанин за трасето.


За разлика от останалите участъци на АМ „Марица", които са финансирани с европари, новият обект е изграден със средства от републиканския бюджет на стойност 35 млн. лв.


Последният участък от магистрала „Марица" - отсечката която ще свърже магистралата край Димитровград до връзката с „Тракия" ще е готов до първи октомври, припомни Лиляна Павлова.


След откриването на трасето, кметът на Свиленград инж. Георги Манолов посочи, че участъкът ще доведе до развитие на Свиленградска община. Той обясни, че вече има инвеститорски чужди интереси в сферите на туризма и услугите.