Пътуваща лаборатория учи родители как да си играят с децата

  • 08 юни 2018, 08:17
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium %d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b54

Уникална Пътуваща лаборатория за ранно детско развитие стартира в Кърджали. През следващите месеци тя ще посети 7 населени места от региона, за да демонстрира пред деца и родители най-ценните техники за поощряване на развитието във възрастта от 0 до 4 години.„Лабораторията ще бъде едно цветно, забавно и различно изживяване. В нея екипът на проекта ще демонстрира 4 основни типа развиващи играчки и ще покаже на родителите как най-правилно да се включват в игрите на децата”, обясни Камелия Чолакова, секретар на читалището. Лабораторията цели да демонстрира как възрастните да четат на малките хора, за да задържат интереса им и да развиват въображението им. С помощта на кукли, специално разработени за проекта от кърджалийския дизайнер на играчки Албена Попова, децата ще влязат в ролите на героите от приказката, ще пеят и ще танцуват. Родителите ще получат ценни съвети как да подбират книгите за децата си, както и техните играчки, така че те да бъдат винаги развиващи и интересни.

В централата на Лабораторията в Читалище „Обединение-1913“ в Кърджали, всички желаещи ще имат достъп до уникалния за града фонд от играчки и книжки. Пътуващата работилница ще посети Джебел, Млечино, Крумовград, Кирково, Момчилград и Черноочене по график.

Проектът ”Пътуваща лаборатория за ранно детско развитие” се реализира с подкрепата на Фондация Глобални библиотеки - България в рамките на конкурс "Библиотеката - активен участник в обществения живот".