Пътят до Бойница беше ремонтиран с пари от Еворпа

  • 27 ноември 2013, 08:26
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5e22886b29

Приключи реконструкцията и рехабилитацията на пътя Иново - Градец - Шишинци - Бойница - Кула. Това обяви инж. Мария Александрова, ръководител на екипа от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Участъкът е бил обособен като Лот 37 на оперативната програма "Регионално развитие".


Пътят, който свързва с Кула и Видин с граничната община Бойница, не е ремонтиран от 80-те години на миналия век. Сега е реконструиран по технологията на студеното рециклиране, при която се използват 100% от съществуващите материали. Положени са основни, изравнителни и износващи асфалтови пластове. Възстановени са банкети, бордюри през селата, изградена е стоманена предпазна ограда. Направена е маркировка. Ремонтирани са и два моста над реките Бойнишка и Тополовец, 32 водостока.


Общата дължина на пътя е 18.4 км. За обновлението му са вложени 11 млн. лв., осигурени от европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Строителните работи са извършени от сдружението "Регионални пътища Север - 2012". То дава гаранция за качеството на пътя от 73 месеца.