Пътят Велико Търново-Елена отворен за всички коли от днес

  • 20 май 2015, 12:56
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 548ab2a61f00b

Всички гости на град Елена ще пристигнат по-бързо за празника на градчето утре. Балканджиите празнуват на "Св.св. Константин и Елена" и ще стигат до населеното място по нов ремонтиран път.


От днес е възстановено движението по пътя Велико Търново- Елена, който беше затворен поради активизирало се старо свлачище през декември миналата година. Само за няколко дни след началото на декември свлачището разцепи участъка на две.

С решаването на проблема веднага се ангажираха областният управител профл Пенчо Пенчев, АПИ, кметът на Елена Дилян Млъзев и всички отговорни за организиране на ремонтните дейности институции.


Зa дa ycкopи peмoнта, пpoф. Пeнчeв потъpcи cъдeйcтвиe нa миниcтъpa нa peгиoнaлнoтo paзвитиe Лилянa Пaвлoвa. Затвореният участък беше завършен в срок и около 14.00 ч. днес по него преминаха първите автомобили, но поради преваляванията фирмата полагаща хоризонталната маркировка не успя да довърши дейността си. Осовите линии ще бъдат положени на платното веднага след като то изсъхне.

По време на ремонта на мястото бяха поставени 90 пилота, като всеки един от тях е с дължина 8м. Подпочвените води, които станаха основна причина за активирането на свлачището, вече се отвеждат далеч от пътното платно с помощта на новоизградени канавки.