Радев: Имаме проблеми за решаване, а виждаме самохвалство

  • 27 август 2019, 20:22
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b2

„Генерал Дяков е изключително стойностен професионалист и човек. Получи много добро предложение за работа след толкова много години в системата за сигурност. Нямам право да го задържа“. Така президентът Румен Радев отговори в Гълъбово на въпрос каква е истината за напускането на началника на НСО ген. Данчо Дяков и за възникналото напрежение между институциите покрай поста му. Президентът е в Гълъбово по случай тържественото отбелязване на 50-годишнината на града.

„Необяснимо и недопустимо обаче е нахвърлянето на премиера на президентската институция без повод и с измислени доводи. Притеснително за всички ни е, че премиерът очевидно губи самообладание“, посочи още Румен Радев. Държавният глава добави, че решаването на тежките проблеми, пред които е изправена най-бедната държава в ЕС, изисква силно лидерство и реални действия, а не самохвалство и скалъпени интриги с цел бягство от отговорност.

В отговор на въпрос за изнесената информация за силното замърсяване на въздуха в град Гълъбово президентът заяви, че това системно обгазяване означава или че държавата е слаба и не може да изпълни контролните си функции, или зависимост от частни корпоративни интереси.