Ради Минчев: Не могат да ми простят, че два пъти губят изборите в Перущица

  • 21 септември 2016, 08:24
  • Default profile Автор Димитър Лазаров
Medium radi minchev

ради минчев

Обвиненията към мен са скалъпени от тези, които загубиха изборите тук на местно ниво и подкрепени от най-високо ниво. Няма никакъв поискан подкуп. Благодаря за подкрепата от страна на ген. Атанас Атанасов и Радан Кънев. За другите две обвинения също съм убеден в своята невинност и вярвам, че това ще се докаже много бързо." Това заяви кметът на Перущица, който тази сутрин се връща на работното си място, след като срещу него бяха повдигнати обвинения за искане на подкуп и присвояване на средства от обществени поръчки, съобщи Нова телевизия.

По думите му акцията срещу него обслужва политически интереси на най-високо ниво.

Ради Минчев се обърна към хората, които бяха дошли в негова подкрепа: "Хора, не съм злоупотребил по никакъв начин с нищо, винаги съм работил и преди да стана кмет за благото и просперитета на Перущица. Това е скалъпена политическа уйдурма".

Минчев обясни действията срещу него с двата му поредни мандата на кметския пост. "Не могат да ми простят, че два пъти губят изборите в Перущица", поясни той. Минчев допълни, че със задържането му се осуетява работата по европейски проекти. До дни общината трябва да входира няколко проекта по Програмата за развитие на селските райони.

"Аз съм представител на ДСБ, свързват ме с ДСБ, РБ и са решили, че в този момент съм удобен да бъда скалъпен. Моят извод е, че лично искат мен да дискредитират на местно ниво, както и партията, която представлявам. Аз не разбирам много от политически игри, но това е изводът, който съм си направил за себе си", каза още той.

Жена, от дошлите в подкрепа на кмета, заяви, че му вярва "на 100 процента". "Няма да съм тук, ако не вярвам", каза тя.

Служителка от общината, която също беше дошла в подкрепа на Минчев, каза, че работи с него от три години, но се познават от много по-дълго време. "Заставам зад Ради и разчитам, че наистина истината ще победи", каза тя като допълни, че докато кметът бил в ареста, в администрацията е имало трудности.