Раднево получи 5 млн.лв. за довършване на водния цикъл

  • 05 юли 2016, 15:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5f2acf2a cd4e 1557

Близо 5,5 млн. лв ще получи община Раднево за довършване на зациклилия проект за водния цикъл на града.Договорът за предоставените средства от екоминистерството бе подписан днес от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Раднево Теньо Тенев. 


Без подкрепата на министерството общината трябваше да осигури парите от скромния си бюджет, а при евентуален провал на проекта, трябваше да бъдат възстановени и парите за първата фаза. "Радвам се, че с общи усилия успяхме да спасим този рисков проект. Остава да довършим пречиствателната станция за отпадъчни води и с радост ще дойда да открием обекта към края на септември, както е обещал изпълнителят", заяви министър Василева след парафиране на контракта.


Общият размер на инвестицията е 37,54 млн.лв., като стойността на похарчените вече пари за първата фаза е 30,1 млн. лв. Досега са изградени над 34 км канализационна и водопроводна мрежа в общинския център. Чрез новата ВиК- инфраструктура значително се подобрява качеството на водоснабдяването в общината, както и отвежданено и пречистване на отпадъчните води. Новата пречиствателна станция ще подобри бита на повече от 13 хил. жители.