Радневските биячи останаха зад решетките

  • 05 май 2016, 13:45
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 4c6d 69d9

След продължило близо 160 минути открито заседание съдебен състав с председател Ива Стефанова на отстарозагорския окръжен съд постанови постоянна мярка „задържане под стража“ за задържаните на 2 май четирима жители на Раднево, които предизвикаха кърваво меле в центъра на града.


Най-тежката постоянна мярка е за 39-годишният Калчо Иванов, 20-годишният му син Стефан и братовчедите му Динко Ангелинов (на 23 г.) и Антон Иванов.


Съдебното заседание започна при необичайни мерки за сигурност, всеки един от обвиняемите беше съпровождан от по двама охранители, а край сградата на съда бяха разставени два джипа на жандармерията и полицейски патрул. Тези мерки бяха оправдани заради очаквания, че пред Съдебната палата ще се съберат представители на протестиращите от Раднево.

В хода на досъдебното производство по безспорен начин е установено, че на 2 май 2016 г. в град Раднево е възникнало спречкване за отнето предимство на пътя между обвиняемия Стефан и пострадалия, 28-годишния Георги Николов, при което Николов е нанесъл побой над по-младия шофьор. Обвиняемия се оплакала на баща си Калчо и заедно с братовчедите си Антон и Динко решили да се саморазправят.
Четиримата с два автомобила започнали да търсят Георги и неговите приятели, след което ги открили и преследвали до центъра на Раднево в близост до фитнес- зала.

Там четиримата обвиняеми слезли от автомобила въоръжени с бухалки, пръти и ножове и пред очите на около 25-30 свидетели се нахвърлили върху пострадалите Георги Николов, Живко Жеков, Цветелин Кюстендилски. На Георги е бил нанесен побой с бухалки и пръти в главата и тялото, Живко Желев е бил прободен от Стефан с нож в гърба. Цветелин Кюстендилски е с наранявания по главата, след удар с бухалка и ритник в лицето.

За престъплението, за което са повдигнати обвинения на четиримата, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години или доживотен затвор.
Мярката може да бъде обжалвана пред състав на пловдивския апелативен съд на 12 май.


Още новини от Стара Загора и региона вижте ТУК.