Рафтъри и доброволци почистиха река Струма

  • 13 юли 2019, 19:50
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d1%83%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d1%82%d1%80%d1%83%d0%bc%d0%b0

За девета поредна година Рафтър клуб „Адвенчър нет” организира днес нестандартно, щуро почистване на река Струма с рафтинг лодки и каяци.

Реката е най-подходящата локация за практикуване на рафтинг в България заради своето пълноводие, а също и предпочитано място за провеждане на състезания по рафтинг и каяк.

За съжаление по различни причини по бреговете и в самата река може да се види голямо количество боклуци. Желанието на рафтърите е да върнат приятната природна гледка по поречието на реката и да изчистят голяма част от боклуците в красивото Кресненско дефиле.

И тази година към организаторите се присъединиха и доброволци, за да са част от акцията и да обединят усилия, за да съчетаят полезното с приятното, да чистят и да се забавляват. Вечерта е гарантирано лудо парти под звездите  на лагера на „Адвенчър нет”.

По традиция всеки, който участва в уборката, се награждава с безплатен рафтинг.

Рафтърите подсигуриха чували и ръкавици за всички ентусиасти, които събираха отпадъци както от лодките, така и от брега – боклуци, които всекидневно се закачат в крайбрежната растителност, но и пластмасови бидони, торбички, чашки и т.н., които се спускат свободно по течението.