Разградчанин протестира срещу местния ТЕЦ с 1 тон жълти стотинки

  • 10 октомври 2019, 19:02
  • Default profile Автор Станка Христова
Medium %d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%b81

Бесен на ТЕЦ Разград клиент плати сметката си за парно с 46 килограма жълти стотинки. Филип Филипов застана пред касите на топлофикационното дружество с  две туби от минерална вода, в които бе натъпкал монети от 1 и 2 стотинки на обща стойност 335 лева.

Разградчанинът се издължава демонстративно за трети път и общото количество  монети, предадени от него на касата на ТЕЦ-а вече е 950 килограма, сочат вестникарските хроники.

Сагата на Филипов започва през 2017 година, когато семейството е осъдено от  частен съдебен изпълнител да плати дълг за апаратамент в блок „Славяни“ над 4 хил. лв. стари задължения за отопление в апартамент с изкючени радиатори. За да не изгуби имота си фамилията започва да обслужва дълга, за който досега са наброени 4750 лева в жълти стотинки.

След като Филипов две години подред издължава бърчовете си с камари от монети, управата на ТЕЦ-а в Разград купила специален брояч за стотинките, за да намали времето за обсужване на гневния клиент. Филипов обаче продължава да се счита за  невинна жертва на монополите и ще продължава да плаща по този начин. Мъжът е убеден, че несправедливо е принуден да брои пари за услуга, която не получава.

Снимка: “Екип7“