Разградско село е под карантина заради огнище на К-19

  • 16 май 2020, 09:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium medium qs 1

Разградското село Ясеновец е под пълна карантина заради установено огнище на коронавирус. Със заповед на РЗИ-Разград са въведени КПП-та, на които полицаи проверяват всеки, който влиза и излиза от населеното място. Ще се осъществява строг пропускателен режим. В село Ясеновец, където живеят около 2700 човека, са установени 9 заразени с коронавирус, някои от тях са настанени за лечение в разградската болница. Контактните лица са повече от 10.

Община Разград вече предприе превантивни мерки във връзка с установените случаи на COVID-19 в село Ясеновец, а целта е ограничаване разпространението на заразата. Вчера основните улици в населеното място бяха дезинфекцирани. По тях премина камион на сметосъбиращата фирма, дезинфекцията бе извърена с препарата „Вироцид“.

Ръководството на Община Разград призовава жителите на село Ясеновец, както и всички жители на община Разград, да спазват противоепидемичните мерки, обявени от здравните власти, за да предотвратим по-нататъшното разпространение на COVID-19.

Снимка: Община Разград


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!