Разходка с каручка и рисуване на керемида в Източните Родопи

  • 03 август 2017, 10:01
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium %d0%ba%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b8

Село Тънково очаква фермери от Източните Родопи на 5 август. Инициатор е Слънчевата ферма в партньорство с община Стамболово. Целта е производителите да покажат продукцията си, но и да обсъдят възможности за сътрудничество по между си, обяснява Михаела Кирчева.

В Деня на фермата ще има пазар на натурални храни като домашен кашкавал, също изложение на животни. Поканени са производители на зеленчуци и плодове, слънчоглед, царевица, био хумус, винари, пчелари, както и животновъди от районите Стамболово, Маджарово, Кърджали, Крумовград и Ивайловград. За посетителите ще има и интересни атракции като разходка с каручка и рисуване върху керемида. Освен фермери са поканени всички занаятчии и хора с ръчно произведени сувенири, бижута, дрехи, предмети за бита.

Денят на фермата на 5 август се предшества от двуседмичен доброволчески лагер с участници от 5 страни - Испания, Португалия, Чехия, Дания и Япония. Тяхната цел е да подготвят терена за провеждане на пазара, както и да се запознаят с бита и културата на местните хора.Лагерът се организира от международната организация CVS в партньорство със Слънчевата ферма.

Участниците очакват гостите и вече се подготвят усилено като почистват  уличните тротоари, боядисват бордюри и огради, изработват табелки и оформят детски кът от рециклирани материали.

Снимка: botevgrad.com