Разкриха още 70 легла за болни с COVID-19 в Пиринско

  • 27 юли 2020, 14:05
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%91%d0%be%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0 %d0%93%d0%94%d0%b5%d0%bb%d1%87%d0%b5%d0%b2

Многото заразени с коронавирус напоследък в Благоевградска област накара здравните власти и Областният кризисен щаб да предприемат спешни мерки, за да има достатъчно болнични легла. В последните няколко дни Пиринският край почти неизменно е на първите три-четири места по брой на болните от COVID-19.

„Няколко пациенти вече са приети в тубдиспансера в Благоевград. Други с коронавирус са настанени в чустната болница „Пулс”, каза днес директорът на Регионалната здравна инспекция – д-р Калоян Калоянов. МБАЛ „Иван Скендеров” в Гоце Делчев вече е дала заявка за разкриването на още 15 нови легла за болни с коронавирус. 15 допълнителни легла ще се осигурят и в Югозападна болница в Сандански и Петрич, а 20 – в МБАЛ-Благоевград.

Преди дни Областният кризисен щаб взе решение да се осигурят болнични легла за пациенти с коронавирусна инфекция във вътрешните отделения на здравните заведения в Пиринско.  Целта е да се действа превантивно, за да се гарантира прием на болни с COVID-19. Д-р Калоянов призова да се изпълняват изискванията за борба с вируса – да се носят маски в закрити помещения, да се спазва дистанция и да се прави редовна дезинфекция.