Разкриха убийство на варненски диджей от 2015 г.

  • 18 юли 2019, 14:28
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium dj 228999 960 720

Варненската полиция е задържала заподозрян за убийството на 46-годишния Тодор Тодоров, известен като диджей Теди, извършено през февруари 2015 г. След продължило повече от 4 години разследване Окръжната прокуратура във Варна е предявила обвинение на 50-годишен мъж и вече поиска от съда да му наложи постоянна мярка „Задържане под стража“. Съдебното заседание е насрочено за 15 ч., съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

Диджеят бе открит мъртъв на 26 февруари късно вечерта в кв. „Левски“ в градинка зад блока, наричан от варненци Китайската стена. Там живеел сам след развода си в апартамента на родителите си на осмия етаж. По тялото му патоанатомите откриха няколко прободни рани, а в храсти в района криминалистите намериха и окървавен нож с дървена дръжка, за който се предполагаше, че е оръжието на убийството. За последен път Тодор бил видян около 19 ч. същата вечер от съседка. Следите около входа, в който живеел, показваха, че вече ранен, се е опитвал да избяга от нападателя си и да потърси помощ.

На задържания 50-годишен мъж е повдигнато обвинение за предумишлено убийство. Ако бъде признат за виновен, той може да получи до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.