Разпъват 140-метра знаме в Сливен за Освобождението

  • 26 февруари 2020, 13:03
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium dsc 7531 1900x1266 c

140-метров трибагреник ще бъде разпънат от сградата на Съдебната палата до хотел „Парк Централ“ в Сливен по повод празника 3 март. Поставянето му вече започна.

Община Сливен, Военно формирование 22220 и Сливенска митрополия канят жителите и гости на града да се включат в проявите за Националния празник на България и 142 години от Освобождението й.

В празничния 3 март, от 11 часа, на пл. „Хаджи Димитър“ ще се състои официална церемония по издигане на националното знаме на България, следвана от приветствено слово по повод празника. Ще бъде отслужен благодарствен молебен за здраве и добруване на българския народ.

След това ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Малко по-късно, от 12 часа на площада за първи път сливналии ще имат възможност да се включат в родолюбивата инициатива „Пробуждане с хоро“ – Мост на хорото по целия свят в Деня на Националния празник на България. Всяка година инициативата обединява хиляди българи да се включат в изиграването на хора на площадите в малките и големите населени места у нас, а също в културните центрове, българските посолства и училища, дворовете и домовете на българите по света.

От 13 часа на пл. „Хаджи Димитър“ ще започне 56-ото издание на лекоатлетическа щафета „Освободител“ и награждаване на победителите.

Снимка: община Сливен