Редят рисунки на деца във виртуална изложба

  • 04 май 2020, 21:32
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 01 03 svetoslava uzunova 11g mezdra

Приключи първият етап „Великденски празници“ на онлайн конкурса за детска рисунка „Домашно ателие”, организиран от Община Мездра. За участие в него бяха получени 26 рисунки от 23-ма малки художници. Съгласно регламента на конкурса, рисунките на победителите в трите възрастови групи: деца до 6 г. - Християна Михайловска, 6 г., Мездра; ученици от I до IV клас - Киара Иванова, II клас, Мездра, ученици от V до VII клас - Светослава Узунова, 11 г., гр. Мездра, ще бъдат включени във виртуална изложба, посветена на 1 юни - Международния ден на детето.

До 10-и май се очакват рисунки на малки художници за участие във втория етап на конкурса на тема „Гергьовден - Ден на Мездра”.

Албумът от рисунките, постъпили във втория етап на конкурса, ще бъде качен на фейсбук страницата на Общината на 11 май. Гласуването за тези творби ще продължи до 14 май.

От 15 до 25 май децата ще рисуват за третия етап на конкурса. Темата е „24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост”.

Албумът от рисунките, постъпили в третия етап на конкурса, ще бъде качен на фейсбук страницата на Община Мездра на 26 май. Гласуването ще е до 31 май. Призьорите в трите етапа на конкурса ще бъдат обявени на официалната фейсбук страница и на сайта на Община Мездра. С деветте най-добри рисунки ще бъде направена виртуална изложба, посветена на 1 юни-Международен ден на детето.

Снимка: Община Мездра