Реформаторите щели да се борят за третото място на предзиденнтските избори

  • 18 юли 2016, 14:25
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 e5ed 8c39

Като най-голям и стабилен партньор в Реформаторския блок сме поели ангажимент извън в коалицията друг десен формат за президентските избори да няма. Това увери депутатът Димитър Танев, зам-председател на ДБГ, след поредицата срещи и разговори с членове и симпатизант на блока в Старозагорско. Неговата обиколка бе дни преди да започне обсъждането на номинациите за кандидат-президентската двойка на Реформаторския блок.


"Ще се борим за трети резултат на вота за държавен глава", постави основната цел човекът на Кунева в срещите си с десните избиратели. Според Танев кандидатът за президент на реформаторите трябва да е граждански активен и политически грамотен с ярък интелектуален потенциал, но не коментира конкретни имена. От своя страна членовете и симпатизантите на ДБГ и блока са посочири като приоритетни в работата на бъдещия президент въпросите за сигурносттта, миграцията, борба с корупцията по високите етажи на властта.


"Антикорупционният закон трябва да бъде приет окончателно най-късно до края на септември и в бюджета за идната година да бъдат заложени средствата за функционирането на новия орган за борба с корупцията", уверил избирателите парламентаристът.