Рекламират брежанския кестен в Италия

  • 10 септември 2018, 14:02
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
%d0%9a%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%b8 %d0%91%d1%80%d0%b5%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b8 01

Сдружение „Хора и традиции” ще представи брежанския кестен и био продукти от региона на световното изложение „Тера Мадре Салоне дел Густо”. Събитието е най-голямото международно събитие, посветено на храната. Тази година темата е „Food For Change”, вдъхновявайки всички да разгледат как нашият избор на храни оказва влияние върху нашето здраве, общности и околна среда.

Брежански кестени в мед от билки, сладко от боровинки, къпини и малини ще представи сдружение „Хора и традиции”, с помощта на Югозападно държавно предприятие-Благоевград. Продуктите на Брежани ще се презентират на общ български щанд наравно с продукти на прочутите куртовоконарски чушки и домати, синьо сирене, млечни продукти, нафпавок от Горно Драглище на Дешка Кротева, еленски бут и други.

„Подготовката за участието на сдружението тече отдавна. За съжаление, през изминалата година, поради сухото лято, брежанските гори дадоха малко плод от кестени, но представителните продукти станаха красиви”, сподели председателката на сдружението - Румяна Панова. В момента подготвяме етикети, постери и рекламни материали. Искам да изкажа благодарност на ръководството на Югозападно държавно предриятие, което прегърна идеята за презентацията на брежанския кестен и ни помага за участието в световния форум, допълни тя.

Стотици изложители от всички континенти на земята, от всички краища на света се събират в Торино, за да докажат, че храната, приготвена чисто, вкусно и честно, е незабравима.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!