Релефни зебри пред школата в Ловеч

  • 01 февруари 2013, 06:24
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0ddb103f73

Еднопосочни улици, поставяне на повдигнати пешеходни пътеки пред училищата, определяне на броя и местата на таксиметровите стоянки и на автобусните спирки. Това са част от предложенията, направени на заседание днес на Общинската комисия по безопасност на движението в Ловеч. Тези предложения ще бъдат предоставени на екипа, който разработва проекта за план-схема на комуникационно-транспортната мрежа и генерален план по организация на движението на Ловеч.


Сред другите дадени днес предложения са още поставяне на нова пешеходна пътека на кръстовището на ул. „Д-р Съйко Съев“ и ул. „Стара планина“, проектиране и изграждане на разделителен остров на кръстовището на бул. „България“ и ул. „Княз Имеретински“ и изграждане на мини кръгово или Т-образно кръстовище пред детска градина „Мария Сиркова“ в кв. Вароша.


Ще се направи и задълбочено обследване на пешеходните потоци, за да се прецени на кои зебри да се монтира локално осветление.


Улиците, които се предлага да станат еднопосочни, са ул. „Акад. Ан. Иширков“ – по посока бул. „България“ (зад ОУ „Васил Левски“), ул. „Ал. Стамболийски“ – по посока ул. „Осъмска“, ул. „Г. С. Раковски“ – по посока бул. „България“, ул. „Цар Освободител“ – по посока от ул. „Ал. Стамболийски“ до ул. „Г. С. Раковски“, и ул. „Тодор Каблешков“ – по посока от ул. „Търговска“ до ул. „Осъмска“.


Идеята е да се намери начинът за облекчаване на движението в града и разтоварването му от гледна точка на паркиране, каза днес на заседанието кметът на Ловеч Минчо Казанджиев. Ограничаването на движението по някои улици в една посока е добра предпоставка за почистването, особено през зимата, допълни още кметът. Той поясни, че Общинската комисия ще внесе предложенията си, препоръчвайки къде какво трябва да се направи, а дали това отговаря на нормативните изисквания, ще реши екипът на проекта за изработване на план-схемата на комуникационно-транспортната мрежа.


В Общинската комисия по безопасност на движението, чийто председател е зам.-кметът Младен Младенов, влизат главният архитект на Ловеч и главният инженер на общината, началниците на Районно управление „Полиция“, на сектор „Пътна полиция“ и на ДАИ – Ловеч, председателят на СБА – Ловеч, изпълнителният директор на „Еко“ ЕАД – Ловеч, и представител на Синдиката на таксиметровите шофьори. Неин секретар е Милен Русев, главен експерт „Защита при бедствия и безопасност на движението“ в община Ловеч.