Ремонт на междуселски път улеснява достъпа до крепостта Русокастро

  • 03 ноември 2020, 10:30
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium viber %d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5 2020 11 02 12 30 07

Започна ремонтът на пътната отсечка между селата Русокастро-Трояново.

Символичната първа копка беше направена от кмета на община Камено Жельо Вардунски и председателят на Общинския съвет там Радослав Балтаджиев.

Пътят е с дължина малко над 6 километра. В момента отсечката е в изключително лошо състояние е, което я прави непроходима за автомобили.

„Щастлив съм, че строителните дейности вече са факт. На тази важна за общината отсечка не е правен ремонт от близо 50 години. Инфраструктурните проекти в общината, независимо дали са общински или държавни, са един от основните ни приоритети“, каза кметът Жельо Вардунски.

Ремонтът ще осигури бърз достъп до една от най – съществените археологически забележителности в региона – късноантичната и средновековна крепост Русокастро и ще спомогне за социализацията и популяризирането й, ще осигури свързаност на селата Желязово, Русокастро, Ливада с град Камено.

През следващите месеци предстои и други важни пътни артерии в Камено да придобият нов облик. Това са отсечките град Камено – с. Свобода, с. Трояново – с. Вратица и с. Винарско – с. Кръстина.

Снимки: авторът