Ремонти за 6.3 млн. лв. стартира малка община

  • 19 април 2019, 08:05
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium borovan  1
Стартира дългоочакван ремонт на улици в Борован. Финансирането е в размер на 6 300 000 лева и е осигурено от договор сключен с ДФ „Земеделие“ още преди година в рамките на проект „ Реконструкция на общинска четвъртокласна пътна мрежа в община Борован – пътища в община Борован“, който се финансира от програмата за развитите на селските райони. Година отне обжалването на процедурата от фирма, участвала в обществената поръчка.

Община Борован спечели делата на две инстанции. От два дни договорът с изпълнителя е вече факт, а улиците, на които стартира ремонт, са: „Иван Вазов“ в Борован, „Георги Димитров“ в Малорад, улиците „Г.Димитров“, „Иван Вазов“ и „Ерменко“ в Сираково; няколко улици в Нивянин и Добролево.

Ще бъде изградена и подземната тръбна мрежа за широколентов интернет по горепосочените участъци, което включва: направа на изкоп, полагане на тръбите, поставяне на сигнална лента, оформяне на шахти на чупките, зариване на изкопа.

Целта е, когато след време се изгражда интернет мрежата, да не се разковат новоизградените пътища.  Срокът на договора за дейностите е до началото на 2021 г.