Ремонти затварят детски градини в община Провадия

  • 22 юни 2016, 06:07
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 53cc ff58

Цяло лято ще е затворена детската градина в с. Снежина, съобщиха от община Провадия. През юни и юли там ще се извършват ремонтни и санитарно­хигиенни дейности, а август е предвиден за отпуск на целия персонал.


От 15 юни не работи и детската градина в с. Славейково. Там също текат ремонти. Двете градини са филиали на ЦДГ „Мария Момчева“ в с Градинарово, която ще приема деца до края на юни при редовно работно време. През юли и там предстои ремонт, август отново е отреден за отпуски на персонала.


В Провадия в ОДЗ „Снежанка“ през юни в основната сграда работят 3 градински и една яслена група, във филиала до пазара – три градински и две яслени групи. През юли в основната сграда ще работят три сборни градински и една яслена група, а филиалът ще бъде затворен за ремонт. През август ремонтът ще е в основната сграда до болницата, а във филиала ще работят 3 градински и две яслени групи, които при намаляване на броя на малчуганите могат да се редуцират до една с цел ползване на отпуски на персонала.


За периода от 1 до 15 юли ще бъде прекъсната и дейността на Детската млечна кухня.


В ЦДГ „Пролет“ в Провадия през юни в основната сграда и филиала ще работят по две сборни групи. През юли ще работи само основната сграда, отново с две сборни групи, филиалът ще е в ремонт. През август започва ремонт на основната сграда, във филиала ще работи една сборна група. Детската градина ще възстанови пълния си капацитет на 1 септември.


През юли и август поради ремонти и отпуски на персонала няма да работят ЦДГ „Лиляна Димитрова“ в с. Блъсково и филиалът й в с. Храброво. В с. Бозвелийско ЦДГ „Щастливо детство“ в момента работи с две сборни групи. До 4 юли работното време ще е редовно, от 5 юли до 12 август градината ще е затворена за ремонт и отпуск на персонала. В същия период няма да работят и филиалите й в селата Манастир и Житница. Приемът на деца ще бъде възобновен от 1 септември.