Ремонтираният стадион в Куклен вече приема мачове от В група

  • 28 август 2016, 15:27
  • Default profile Автор Нина Димитрова
Medium teren2

BELCHEVA2

Градският стадион в Куклен вече приема футболни срещи от В група, след като беше основно ремонтиран, съобщиха от общината. Спортното съоръжение трябваше да бъде обновено, за да може на него да се провеждат домакинските срещи, след като градският футболен отбор "Атлетик" влезе в третия ешелон на родния шампионат.

"Стадионът се нуждаеше от сериозен ремонт, защото през годините в него не са правени инвестиции", обясни кметът на Куклен Мария Белчева. Община Куклен отпусна 30 хиляди лева за ремонта. С тях изцяло са обновени санитарните възли, бани и тоалетни, направена е и изолация.

sedalki

"За щастие се отзоваха и дарители, които се включиха в останалите довършителни дейности като монтирането на парапети, преградни съоръжения и нови седалки за зрителите. Община Куклен съдейства и с техника за почистване на стадиона и терена и сега той има приличен и приветлив вид", каза още Мария Белчева. За възстановяването на стадиона сили обединиха много граждани, които помогнаха с доброволен труд. Сред тях има и бивши спортисти.

За Община Куклен е изключително важно развитието на спорта, тъй като един от основните проблеми за подрастващите е обездвижването. Освен от мъжкия футболен отбор стадионът ще се използва и от детските тимове в Куклен.

sablekalnq

"За нас е важно децата да спортуват и да се реализират в местния отбор, тоест да се създаде една школа, която да захранва мъжкия отбор с кадри", заяви още кметицата.

Възстановяването на градския стадион показва как с общи усилия на институции, граждани и бизнес може да се направи нещо хубаво, убедени са от местната управа. Оттам призовават кукленци да пазят общинския си стадион, за да има къде да спортуват децата им.