Ремонтират един от най-натоварените булеварди в Бургас

  • 11 март 2019, 17:55
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium %d0%91%d1%83%d1%80%d0%b3%d0%b0%d1%81 16

Един от най-натоварените булеварди в Бургас – бул. „Проф. Яким Якимов”, който служи за изнасяне на транзитния трафик извън центъра на града, ще бъде цялостно ремонтиран.

Пътят е част от южния обход на Бургас и е оживен целогодишно, тъй като по него минават тежкотоварни автомобили.

Местната власт е успяла да осигури нужното финансиране на мащабната реконструкция.

Целта е движението по булеварда да стане едновременно по-удобно, по-бързо и по-безопасно.

Дейностите включват подмяна на асфалтовото покритие, изграждане на нови тротоари, бордюри, осветление. В проекта е заложено още обособяването на допълнителна лента за дясно движение от бул. "Проф. Яким Якимов" към бул. "Стефан Стамболов".

Предвижда се строителните работи да бъдат изпълнени до началото на юни, когато започва същинският летен сезон.

Във връзка с предстоящите ремонтни дейности в периода от 12 март до 15 май (когато се очаква ремонтът да приключи) ще бъде въведена временна организация на движението в района.

Поетапно ще бъдат затваряни ляво и дясно пътно платно с активно ползване за движение на пътните превозни средства и на локалното пътно платно до к-с "Славейков".

От съображения за сигурност, в платното за движение от пътен възел "Надгарови коловози" в посока  кръстовище с кръгово движение, образувано от бул. "Проф. Яким Якимов" с бул. "Стефан Стамболов" и ул. "Транспортна", се въвежда забрана за преминаване  на товарни автомобили над 10 тона за посочения период.

По време на ремонтните дейности, като алтернативните маршрути за товарни автомобили водачите могат да ползват следните обходи:

- ул. "Одрин", път III-9008, път BGS-1030 /обход Лукойл/, път III-6008 посока път I-6 "София-Бургас";

- ул. "Крайезерна", бул. "Т. Александров", бул. "Захари Стоянов",  разклон кв. "Горно Езерово", път III-7909, път III-5392, път III-6008 посока АМ "Тракия".

От община Бургас се извиниха за причиненото временно неудобство и призоваха шофьорите да бъдат внимателни на пътя!