Ремонтират кръгово кръстовище на улица „Рокфелер”

  • 15 юли 2020, 12:31
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%ba%d1%80%d1%8a%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be %d1%81%d0%b7

Реконструкция на кръгово кръстовище на улица „Рокфелер“ и улица „Полк. Дрангов” в Петрич започва утре. Това ще доведе и до нова организация на движението.  Тя е съгласувана с Областно пътно управление и служба КАТ, има издадени и съгласувания и заповеди. Целта при въвеждането на същата е да бъде осигурен достъп до търговски обекти, банки, хранителни магазини, паркингите на болницата независимо от реконструкцията на кръговото кръстовище.

Ограждения и пътни знаци ще бъдат поставени на достатъчна дистанция, за да имат предвид шофьорите къде участъкът е без изход. Ул. „Дунав“ (под Дипа) ще бъде еднопосочна за движение, поемайки трафика в западна посока, ще има достъп до паркинга на намиращия се там голям хранителен магазин, ул. „Скопие“ остава двупосочна.

Част от временния обходен маршрут ще бъде и ул. „Самуилова крепост“, под сградата на Общината, която остава еднопосочна, а движението ще бъде спряно с ограждения по ул. „Полк. Дрангов“, така че е възможно стигането до паркинга пред Детска поликлиника. На същия принцип ще се ограничи движението и по ул. „Рокфелер“ в съседство на големия паркинг на болницата. Достъп до него ще бъде осигурен за пациенти и работещи в района.

Участъкът между двете кръгови кръстовища на ул. „Рокфелер“ ще бъде с достъп само през кръговото на ул. „Цар Борис III“ (при Лидъл), няма да се възпрепятства зареждането на търговските обекти там, подходът на живущите до гаражи и работата на банката. В първия ден на новата организация за движение, 16 юли, служители на звено „Общинска охрана“ ще бъдат на място, за да ориентират водачите на МПС. След приключване на строителните работи по първото кръгово кръстовище започват тези на образуваното между ул. „Рокфелер“ и ул. „Цар Борис III“.

Снимката е илюстративна