Ремонтират моста в Любимец с 1.6 млн. лева

  • 10 октомври 2013, 15:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5b20208c15

Мостът над река Марица в Любимец ще бъде ремонтиран с 1, 6 млн. лева по Аварийната програма на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Възловото за Любимец съоръжение не е реновирано от 50 години насам. Финансовото обезпечаване на дейностите сега ще са изцяло от републиканския бюджет.


Реконструкцията стартира до дни, след като АПИ подписа договор с избраната фирма-изпълнител Гражданско дружество "АБ-ОРС Инфраструктура" от Хасково. Срокът за привеждане на обекта в експлоатация е 6 месеца, от които 1 е за проучване и проектиране. Строителеният надзор на обекта е поверен на "Консулт инженеринг" - София.


Кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов също присъства на официалната церемония по подписването на договора между двете страни. Той заяви, че като ръководител на общината също ще следи за правилното изпълнение на заложените дейности при ремонтирането на съоръжението, както и за спазването на работните графици.


След ремонта габаритът на моста ще съответства на нормите. Освен възстановяване на моста и полагане на плътна асфалтова настилка, в проекта е заложено да се направи нова маркировка и поставяне на нови пътни знаци.


Пътното съоръжение над река Марица е с изключително значение за жителите на селата Георги Добрево, Йерусалимово, Оряхово и Васково, защото е пряката връзка на хората от там с общинския център Любимец и обществените институции и служби.