Ремонтират покрива на кметствата в две дупнишки села

  • 09 октомври 2019, 12:02
  • Default profile Автор Кирил Иванов
Medium %d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b2%d0%b5%d0%bd %d0%b1%d1%80%d0%b5%d0%b3

Започна ремонт на покривите на сградите, където се помещават кметствата в дупнишките села Червен брег и Крайници, казаха от общината. За реновирането са осигурени около 65-70 хиляди лева. Изпълнители са "външни фирми" - от Симитли и от Костинброд, определени след конкурс по обществената поръчка. 

Сградата на кметството в едно от най-големите села в региона - Крайници, което съжителства с търговската кооперацията, пощата и с др. офиси, не е ремонтирана от изграждането й преди близо 50 години. Предвижда се демонтаж на етернитовите платна, на летвената обшивка, на старите улуци и водосточните връзки. Както и цялостна подмяна на дървения покрив, подмяна на етернита с нова покривка с ондулин. Фасадата на сградата няма да се променя.

Същото ще се прави и на покрива на кметството в съседното Червен брег - демонтаж на керемидите, на летвената обшивка, на старите улуци, водосточни тръби и казанчета. Ще бъде подменен дървеният покрив, ще бъде извършено частично изкърпване на дървената носеща конструкция. Ще бъдат поставени и нови керемиди. Новоремонтирани са сградите на кметствата в Яхиново, най-голямото село в Кюстендилската област, и на близкото с. Джерман, за което Kmeta.bg писа. Джерман вече има и нов площад, а на местния стадион е монтирано и осветление.