Ремонтът на моста при село Ясен започва до дни

  • 02 юли 2014, 13:51
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53b40d14d70ec

До дни започва ремонтът на моста на пътя София-Плевен край село Ясен. Това стана възможно след като Агенцията по обществени поръчки постанови, че решението на Община Плевен да да открие процедура на договаряне без обявление е законосъобразен.
Така Общината ще възложи директно дейностите по ремонта на стария мост /посока София-Плевен/ при Ясен на общинското дружество "Инжстрой", за което вече се подготвя договор. Освен предоставената за целта от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при МС сума от 268 600 лв. Община Плевен ще отдели от бюджета си останалата необходима сума за неотложните работи.

Кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков вече издаде Заповед за временна организация на движението по мостовото съоръжение, съгласувана с ОД на МВР. Заповедта регламентира пренасочване на движението двупосочно по новия мост и ограничаване на скоростта до приключване на ремонта на стария мост. За целта вече се монтират поръчаните нови пътни знаци.


Очаква се дейностите да започнат през идната седмица. Те включват демонтаж на мантинелите, парапетите, асфалтовата настилка и хидроизолацията. Ще се изпълни нова връхна конструкция с монтаж на съществуващите мантинели и нови парапети. Ще бъде възстановена бетоновата повърхност по греди и стълбове, както и компрометираната носеща армировка, подбиване на устои и отводняване на цялото съоръжение.


* Още новини четете тук.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!