Рени Камберова, Асен Великов и още спортисти зарадваха над 200 деца

  • 11 юни 2019, 11:33
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%b4%d0%be%d0%ba%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%b8

"Мисия спорт на любимите герои" донесе радостни емоции на над 200 малки приятели в столицата. Националната кампания гостува в 72 ДГ “Приказка без край" в София. Над 200 малчугани се запознаха с 12 вида спорт и имаха възможността да тренират с любими и популярни спортисти.

Организаторите на “Мисия спорт на любимите герои” Денислава Ангелова и златното момиче на България Ренета Камберова от своя страна изразиха радостта си от реализирането на поредното мероприятие към инициативата им, която предизвиква все по-голям интерес и носи усмивки на малчугани от цялата страна.

В "Мисия"-та се включиха и част от лицата на кампанията, които отправиха своите послания за активен спорт. Сърцатият капитан на Левски Лукойл Асен Великов, шампионът по тенис на маса Денислава Коджабашев и треньорът на младежкия национален отбор Александър Димитров, който подари на детската градина топка от името на БФС, поздравиха децата и ги посъветваха да превърнат спорта във важна част от ежедневието си.

След тържествената част дойде ред на представянето на анимационните герои и на спортните игри с клубовете, които подкрепиха мероприятието. Сред тях бяха “Буба Баскетбол” с треньор Мануел Марков и КК “Оверфайт с треньор Иво Мукански. Тенисът на маса беше представен от треньорите Венелина Цветкова и Милчо Узунов. Тънкостите на бадминтона разкри специалистът Илко Орешков. Участваха още Детска футболна школа “Лъвчетата” с треньори Александър Георгиев и Алексей Есианов. Клуб “Надежда” София към федерацията по лека атлетика с треньор Живко Виденов, Клуб по борба “НСА - Академик” с треньор Димчо Димчев, Тенис клуб “Диана” с треньор Николина Димитрова, СКХГ “Сиви Спорт” с треньор Радка Настева, Клуб “Йога здраве” с инструктор Анна Мотева и плевенския волейболен клуб “Олимпиец” с треньор Стефка Великова.

Малчуганите се впуснаха в игрите с огромно желание, като "Мисията" успя не само да предизвика искрени емоции у тях, но и наистина да запали искрата на спорта у тях.

Приветствие на старта на инициативата отправи Ана Зографова, директор на детската градина. Официалните гости на събитието Асен Марков - главен секретар на ММС, Петьо Кънев - изпълнителен директор на ЦРЧР към МОН и Велина Белева - Влахов - зам кмет на район Студентски, също се обърнаха към децата и родителите с топли думи, пожелавайки им да са здрави и усмихнати.