Ревизоро отказа да спре строежа на Алепу

  • 16 юни 2020, 12:29
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%90%d0%bb%d0%b5%d0%bf%d1%831

Екоминистър Емил Димитров - Ревизоро отказа да спре скандалния строеж на подпорна стена с вид на хотел на Шофьорския плаж на Алепу. 

"Няма да спра проекта, ако това ме питате, знам, че това ви е мерак на всички - да ходя като една екологична бухалка", отсече той в Бургас, видимо раздразнен от питанията на медиите. И допълни: "Няма да спра проекта. Не ми прилича на защитна стена, предполагам, че ще има отпред и хотел, много хубав хотел". По думите му навсякъде по Черноморието, където се строи, има недоволство.

Той подчерта, че по случая трябва да се произнесат прокуратурата и компетентните органи, а към момента не сме чули какви са точните планове на инвеститора. От думите на екоминистъра стана ясно, че МОСВ не е било търсено при оформянето на документацията на спорния проект.

"Има един инвеститор, който не го чувам по темата, чувам всякакви други хора, но не и него. Ако някой ще се произнесе, трябва да се произнесе инвеститорът, собственикът - да каже каква идея имал, какво поръчал, какво са му направили. Вие ме занимавате с това кой проектирал водопровода, канализацията, на кого не му харесвала гледката", заяви Ревизоро.

Както вече стана ясно, проектант на противосвлачищното съоръжение с надстройка ваканционно селище е арх. Ангел Захариев, който е съпруг на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева.

На въпрос дали екологични казуси като замърсяването на Варненското езеро и Паша дере са изгонили туристите от България, Димитров подчерта, че пандемията е виновна за празните хотели. Министърът отново се скара на журналистите: "Не знам дали има мръсна вода или няма мръсна вода, не ми формулирайте въпроса и отговора. Нито раздавам син флаг, нито кафяв флаг по българското Черноморие".