Родопчани в 5-километрово ходене пеша другата събота

  • 02 октомври 2018, 17:47
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%a1%d0%bc%d0%be%d0%bb%d1%8f%d0%bd6

За поредна година Община Смолян ще отбележи  Световния ден на ходенето. Стартът ще бъде даден на 13 октомври /събота/ от 10,30 часа. Походът ще започне от пешеходната зона на пл.”Свобода” до горски парк  „Амзово”, трасето е с дължина 4,6 км. Поводът е Световният ден на ходенето. Община Смолян се включва в инициативата повече от 12 години.

Целта е да се популяризира ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за хора от всички възрастови групи.  В спортното събитие могат да се включат всички деца, младежи и жители на община Смолян.

Всички училища и детски градини трябва да подадат заявки до 9 октомври 2018 година с броя ученици, които ще вземат участие (информацията е необходима, за да може да бъдат планирани и подсигурени лакомства за всяко дете и ученик). Заявките се подават в свободен текст  на имейл sport_smol@abv.bg , както и в Община Смолян в стая 220.

Организатори на национално ниво са Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за всички” /БАСВ/, а на местно ниво община Смолян в партньорство със сдружение „Фън ин дъ маунтин“, местното звено на полицията и регионалния инспекторат по образованието.

На празника ще има многобройни награди за участниците, както и традиционната томбола с изненади. В горски парк „Амзово” ще има танцов хепънинг с открити работилници.