Рок концерт изнесоха англичани в Главан

  • 30 юли 2017, 15:40
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium %d1%80%d0%be%d0%ba %d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%86%d0%b5%d1%80%d1%82 %d0%93%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd

Рок групата, съставена от живеещите в селото англичани и техни приятели от Хасково и Харманли, забавлява публиката близо четири часа. Дошлите да се наслаждават на купона, близо 300 човека, почитатели на рока от Главан и региона пяха, и танцуваха заедно с групата до късно през нощта.

На сцената първо излезе Ейвън Хариис – Иван от Главан, който изпя авторска песен, с която описва живота в България, след което изпълни най-големите хитове на световно популярни рок банди. Младата изпълнителка Милица Огнянова, чиято майка е от Главан, бе специален гост на концерта. Тя изпя песните „Караджа дума Русанки“, хороводната „Бяла Калина” и  още песни от Странджанско.

Това е втората изява на английската рок банда в региона. Първият концерт бе в Гълъбово м.г., когато изявата бе включена в програмата за празника на града.

И тази година в Гълъбово готвят празничната програма по повод 48-та годишнина от обявяването му за град. Тя ще продължи цяла седмица от 21 до 27 август и ще включва интересни срещи с известни личности, свързани с Гълъбово, изложба, театър, концерти на Народен оркестър Пловдив, поп-фолк певицата Емилия и група D2, футбол, киноложка изложба, народни борби и др.

Тържествата ще стартират на 21 август с дамско автомобилно рали. Участие в него могат да вземат дами от цялата страна, без ограничение във възрастта, но навършили пълнолетие и притежаващи валидно свидетелство за управление на МПС за съответната категория. Всички участнички ще получат по 10 литра гориво, а победителките ще бъдат наградени с купи и специални награди.