Рок край потопената църква в язовир Жребчево

  • 30 юни 2017, 16:01
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium %d0%bf%d0%be%d1%82%d0%be%d0%bf%d0%b5%d0%bd%d0%b0 %d1%86%d1%8a%d1%80%d0%ba%d0%b2%d0%b0

Хиляди поклонници на Джулая ще се съберат от тази вечер при потопената църква на яз. „Жребчево”. Първият празник „JULY MORNING” там организира община Твърдица и секретарят й Пламен Курумилев.

Днес от 19.00 часа там ще се проведе и балготворителна инициатива свързана с възстановяването на "Потопената църква. 14-годишният Благовест Стоилов Стоилов ще плува 17 км в язовира. Той е ученик в Спортно училище "Тодор Каблешков" в Стара Загора. 

От две години момчето участва в почти всички плувни маратони в страната -  Галата-Варна, Несебър, Бургас, Созопол, Добри Динев-Велико Търново, Гребен канал-Пловдив са само част от тях. Печелил е множество купи и медали. Участвал е и в благотворителни маратони с цел набиране на средства. Дистанцията, която ще преплува е от Римски мост в  с. Паничерево до района на Потопената църква.

След това започва подготовката за Джулая. Откриването е в 21.00 часа с привествие от  кмета на община Твърдица Атанас Атанасов.

Началото на рокмаратона ще дадат групите „Стилърс” и „Но екскюз”.

В 22.30 часа потопената църква ще бъде осветена.

После на сцената ще излязат музикантите от група „Епизод” с баладата  „Тука се родих”. Следва свободен рок до  5.47 часа на 1 юли, когато на фона на хитовата песен на Юрая Хийп ще бъде посрещнат изгрева на слънцето.