Рокери от 5 държави огласят Рила и Пирин с мотори и рок

  • 08 юли 2019, 10:01
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%a0%d0%be%d0%ba%d0%b5%d1%80%d0%b8 %d0%9f%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bb %d0%b0%d1%80%d1%85%d0%b8%d0%b2 2

Стотици рокери ще се съберат за тринадесета поредна година в местността “Предел”, между планините Рила и Пирин. Мотосъборът, който ще огласи района с рев на мотори и с рок музика, ще се проведе от 19 до 21 юли. Тук ще си дадат среща любители на мотоциклетите от пет държави - България, Сърбия, Гърция, Македония и Румъния. 

Съборът на рокерите, който се организира от Мотоклуб „Пирински вълци”-Благоевград, със съдействието на община Разлог, ще започне в петък вечерта. Най-напред свещеник ще отслужи водосвет за здраве и благоденствие на всички. Мотористите ще си пожелаят безаварийно пътуване по пътищата и ще опитат от обредната питка. Петъчната вечер ще бъде подчинена на атрактивни надпревари - канадска борба, турнир за най-забавна и за най-голяма татуировка, дартс от мотор, бутане на мотор назад, битка за най-шумна машина. На сцената ще дадат всичко от себе си две музикални банди – „Джанките /Бяло фередже/ и  TSUNAMI Rock Band. 

В събота по обяд рокерите ще направят традиционната почетна обиколка на град Разлог. След това ще демонстрират майсторско каране и спиращи дъха на зрителите гонки. Няма да мине без музика и ъв втората вечер. За рокерите ще пеят групите „Black Rose”, „Catorga” и „Бандата на Пецко”. 

„Да си рокер, това е до живот, до гроб. Знаете как е – вятър в косите, рев на двигател в ушите, свобода в душите. Тръпката е неописуема, тя идва отвътре. За нас това е едно от най-важните събития в годината””, твърди Методи Методиев-Вожда, председател на МК „Пирински вълци”.