Ром рецидивист нападна курсанти снощи

  • 14 януари 2019, 11:37
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium photo verybig 94939

Курсанти от Националния военен университет са били нападнати снощи, 13 януари, към 19.00 ч. докато пътуват в посока от гр. Сливен към с. Гурково. Автомобилът им Ауди 80 е засечен от друг автомобил - Опел Корса. След принудителното спиране, нападателят излиза от автомобила си и нанася удари с брадва по предното стъкло на колата на курсантите, съобщиха от министерството на отбраната. 

Курсантите подават сигнал на спешния телефон 112. Полицаи са издирили и задържали нападателя им за 24 часа в Районното управление на МВР-Казанлък. 

Задържаният е Йордан Пенев. Лицето е от ромски произход и до момента има над 20 криминални регистрации – множество кражби, сред които кражби с взлом; хулигански прояви, сред които и нанасяне на средна телесна повреда; възпрепятстване на органите на властта и няколко влезли в сила присъди. 

Има данни, че той е извършител на още 11 престъпления, за които се очаква да му бъдат повдигнати обвинения, съобщават още от екипа на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.