Роми къртят блок в Перник

  • 16 януари 2013, 14:24
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0c8aee6b40

Роми къртят ударно жилищен блок в Перник. Наемателите на сградата в кв. Мошино вече са измъкнали дограмите и срязали парапетите на стълбищните площадки, алармира шефът на „Жилфонд“ Илиян Георгиев. От общежитието са изнесени мивките, радиаторите и контактите. Изкъртени са порталите на входовете. Ще се повтори скандала с циганския блок в Ямбол, категоричен е Георгиев.По негово нареждане свободните вратите на свободните апартаменти са били заковани с дъски, за да се опази имуществото, но и това не спряло ромските орки. Част от необитаемите жилища били превърнати в сметища, защото наемателите ги мързи да слизат до улицата и да ползват контейнерите. По стаите се разхождат плъхове.


 Дружеството не може да се справи с мургавелите. Много от обитателите на блока не плащат ток, вода и парно. Някои са натрупали борчове от по 20 бона от неплатени сметки. Отказват да си издължават и наема, въпреки че по терасите се кипрят сателитни чинии. Досега обаче никой не е изгонен принудително.


Мургавите квартиранти обитават апартаменти на пет етажа и са отделени от останалите наематели с отделен вход. Въпреки това, други хора отказват да ползват порутения блок.