Роналдо превръща хотелите си в болници

  • 15 март 2020, 13:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium cronaldo

Звездата на италианския Ювентус - Кристиано Роналдо, се включи в борбата срещу коронавируса, който блокира целия свят, съобщиха от Gol BG. Футболистът с португалски корени обяви, че превръща хотелите си във временни болници, които да приютят нуждаещите се. Лечението ще бъде безплатно за хората, тъй като самият Роналдо ще поеме всички разходи. Те не са малко, тъй като трябва да се закупят тестове, маски, специално облекло, в това число влиза и заплащането на лекарите. 

Преди няколко дни с емоционално съобщение в социалните мрежи Роналдо призовава хората да следват инструкциите, за да успеем да преминем по-лесно през ситуацията. "Светът преминава през много труден момент, който изисква изключителна грижа и внимание от всички. Обръщам се към вас не като футболист, а като син, баща, човек, притеснен от последните развития, които въздействат на планетата. Важно е да следваме съвета на Световната здравна организация и управляващите органи, за да се справим със ситуацията".

"Това да запазим човешкия живот трябва да бъде над всички наши интереси. Бих искал да изпратя всички мои мисли към всеки, който е загубил някой близък, моята подкрепа към тези, които се борят с вируса като моя съотборник Даниеле Ругани, както и подкрепата ми към невероятните здравни специалисти, които рискуват животите си, за да спасят други", написа Роналдо в социалните мрежи.