Ръкопашен бой и строеви хватки на Шипка за 22 август

  • 06 август 2015, 09:24
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54f556141dbb2

Строеви хватки с оръжие от опълчението, ръкопашен бой, стрелкова подготовка и как са оказвали медицинска помощ във военно-полеви лазарет, ще може да се види на 22 август на Шипка. Живите картини, които  Национален съюз „Единение” е подготвил ще се състоят на големия паркинг при морената със знамената на върха. Там ще може да се разгледат отблизо щаба, полигона и лазарета и да се направят снимки за спомен. Организаторите на Живите картини обещават да покажат и как е действал щабът на командването на българското опълчение, в който са се вземали решения за организиране на бойните действия.

Патриотични дружества ще  подредят изложба в която са експонирани оръжия и аксесоари, използвани през национално-освободителните борби. Ще може да се видят и саби, шашки, ками, тесаци, както и огнестрелно оръжие, което е било на  въоръжение в руската и турската армия и българското опълчение. Отново на върха Шипка ще се развеят и копия на бойни знамена.


Всичко това е част от програмата на Национално честване Шипченска епопея, което се провежда под патронажа на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев, съобщават организаторите.


Още новини от Велико Търново и региона вижте ТУК


 


Гласувайте в конкурса "Кмет на годината" ТУК.