Ръководни кадри във ВиК Хасково напускат масово

  • 28 януари 2015, 17:15
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54c919df7bdf4

Ръководни кадри от ВиК -Хасково напуснаха масово дружеството с встъпването в длъжност на новия шеф Тодор Марков. Така на практика 12-те ръководители на основните административни звена, които си тръгнаха на цената на 6 заплати, които ще им бъдат изплатени накуп, саботираха работата на дружеството.


Сред напусналите са главната счетоводителка, заместничката й, началникът на район Хасково и колегата му, отговарящ за селските райони ,началник Инкасо, както и началникът на транспорта.


Заповедите им са разписани на практика като съкращение, но от предишния управител на водното дружество инж. Атанас Бързев. Той беше сменен в края на миналата седмица. Като мотив за рокадата депутатът от ГЕРБ от Хасково Делян Добрев заяви-несправяне с работата.


Средната работна заплата в дружеството е 584 лв. В момента в него работят 441 души.


 

Оголените позиции във ВиК-Хасково ще бъдат обявени в местното Бюро по труда, обяви новият управител на дружеството. Притеснението му идва обаче от факта, че до края на март дружеството трябва да приключи финансовата година.


Рекапитулацията към този момент показва, че към доставчици ВиК -Хасково е длъжник със 110 000 лв. Към Басейнова дирекция задълженията са 1,3 млн.лева. На дружеството виси и банков заем от близо 7 млн. лв. От длъжници - фирми и обществени организации дружеството има да прибира 580 000 лева.


По въпроса за цената на водата в Хасково, която е една от най-скъпите в страната, новият управител инж. Марков е категоричен, че намаляване може да дойде единствено с изграждането на нов воден цикъл.


Марков е убеден, че създаването на новите ВиК асоциации ще се отрази благоприятно върху бранша и ще се осигури достъп до по-солидни парични ресурси по европейски програми.