Румяна Бъчварова направи първа копка на ограда по границата ни с Турция

  • 17 юли 2015, 16:33
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54ee884e 2dda 4abd

България започна строежа на временното възпрепятстващо съоръжение по Българо-Турската граница. Символичен старт на строежа в близост до ГКПП „Капитан Андреево” дадоха вицепремиерът Румяна Бъчварова и областният управител на Хасково Добри Беливанов.


За област Хасково защитното заграждение е 33.6 км, започва от гранична пирамида 320 /на 500 м. от ГКПП „Капитан Андреево“и завършва до гранична пирамида 280, която е на близо км.от с. Маточина, на брега на река Тунджа/.


Фирма „Геопланпроект“ София разработи проектно-сметната документация, съдържаща част „Конструктивна“ и част „Пътна“ /пътната е за пътя за обслужване на защитното заграждение/.С оглед на по-бързото изпълнение на съоръжението, областният управител сключи договор с Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване“ София за изпълнение на част „Пътна“ и с ЕТ „Металик-Иван Михайлов“ Пловдив за част „Конструктивна“.


Пътят, който ще обслужва оградата, на стойност близо 4 млн.лв. , а за оградата нужната сума е 20,2 млн.лв.


Оградата ще бъде изградена на два етапа. Първият е поставянето й в най-належащите участъци, където атаките на мигрантите са най-сериозни. В момента се строи пътя и се подготвят конструктивните елементи за заграждението на съоръжението.


Целият обект трябва да бъде завършен в рамките на около 4 месеца. Отпуснатите средства с постановление на МС зя първия етап на съоръжението в Хасково са в размер на 10 млн. лев.


Гласувайте в конкурса "Кмет на годината" ТУК.