Русе забрани вечер да се пие алкохол на открито

  • 20 ноември 2020, 13:50
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium alcohol 492871 960 720

Забраниха пиенето на алкохол на открито в община Русе. При това забраната бе приета от Общинския съвет с 37 гласа „ЗА“, 0 „Против“ и само 4 „Въздържали се“. Така местните парламентаристи въведоха вето за консумация на алкохол на открито. През зимния период забраната ще е в сила от 22:00 ч. до 07:00 ч., а през летния – от 23:00 ч. до 06:00 ч.

Общинските съветници подкрепиха предложението на Деян Недков от групата на МК „Съюз на демократичните сили“ за промяна в Наредба №4 за провеждане на масови обществени прояви, опазване общественото и личното имущество и чистотата на територията на община Русе.

Предложението беше допълнено от общинския съветник Асен Даскалов от ПАТРИОТИТЕ-ВМРО, като се конкретизира в кои часове точно ще важи забраната.

Така промяната придоби следния вид: „Забранява се употребата на алкохолни напитки на открити обществени места - по улиците, площадите, парковете, зелените площи и други обществени места, с изключение на заведенията за обществено хранене и развлечение – ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе – сладкарници, барове и други подобни обекти“. Предвижда се глобите за конкретните нарушители да варират от 50 до 500 лв.

Снимката е илюстративна