Русенския клуб "Калагия" в топ 10 на Radio China International

  • 08 ноември 2013, 12:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5ceb62005c

Русенският център по източни бойни изкуства"Калагия" е в топ 10 на любимците на Radio China International. Новината за високото отличие бе разпространена чрез председателя на Център "Калагия" Мария Неделчева. От информацията става ясно, че избраникът на китайската медия е  клуб "Приятели на радио Китай", който е структура на център "Калагия". И. зборът за десетте най-добри клуба за 2013-а година е е направен сред 4112 подобни организации от цял свят.

На церемонията по обявяването на десетте номинирани клуба в Пекин присъства зам.- председателят на "Калагия" Искра Бонева, на която бе връчена престижната награда. Русенката представи досегашната дейност на клуба и вижданията на екипа за бъдещи изяви.

Приятелските връзки на "Калагия" с Радио Китай са традиционни и дългогодишни, припомни Неделчева. Сътрудничеството включва индивидуални и групови участия във викторини, конкурси, празници, обмяна на мнения, значими съвместни инициативи. Едно от най-мащабните и високопредставителни съвместни събития беше организираният от Радио Китай в Русе през 2011-а Конкурс за китайски  бойни изкуства. Приятелските връзки създават възможности за взаимно опознаване на хора, култури, начин на мислене, а това сближава и най-далечните точки на планетата, убедена е Мария Неделчева.