Руски ястия привлякоха стотици в Морската на Бургас

  • 08 юни 2019, 10:26
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium b48ea9bfcb66bef49f81ad5920a5d55e

Стотици бургазлии и гости на града имаха възможност да опитат традиционни руски ястия и напитки, приготвени от професионални шеф-готвачи.

Руската кулинарна вечер се проведе на открито пред Пантеона в Морската градина.

В менюто бяха включени традиционните пелмени, супа „борш”, пирожки, салата "Винегрет", пряники, руски бонбони и много други изненади.

Приготвените порции бяха предложени за дегустация с талонче срещу дарена сума на входа на зоната за кулинарни демонстрации. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел за закупуване на уреди за детска площадка на деца със специални нужди, възпитаници на училище "Отец Паисий". Кампанията е съвместна инициатива на Ротари клубовете в Бургас.

Всички посетителите имаха възможността да пробват напълно безплатно традиционните руски напитки "квас" и чай.

За да бъде празникът пълен, организаторите бяха предвидили и богатата музикална програма, включваща впечатляващите изпълнения на известния танцов ансамбъл  "Эллинг" от побратименият на Бургас град Ярославъл.

Сред участниците бяха още талантливите ученици от ГПЧЕ "Васил Левски", Младежки театър "Кръгозор" с ръководител Елена Ференц, както и атрактивната българо-руска джаз-рок банда "Алкохол Джаз Оркестър" /Alcohol Jazz Orchestra/.

Освен това посетителите се включиха в игра-викторина с колело, представящо многообразието на руската култура, изложба на руски предмети, сглобяване на пъзели, изобразяващи едни от най-популярните руски творци.

Събитието беше част от инициативата "Дни на руската култура" и от програмата на фестивала "Заедно в Бургас", която обещава още много изненади до края на лятото за бургазлии.