С дарения купиха важна медицинска техника

  • 26 април 2020, 12:52
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 0

Със средства от дарителската сметка, обявена от Временния оперативен щаб в Троян, бе закупен кислороден концентратор. Решението за закупуването на медицинската техника, която е на стойност 2360 лева, бе взето на заседание на щаба и гласувано от всички негови членове.

Кислородният концентратор е с капацитет за синтез на чист кислород до 6 литра в минута при максимална кислородна концентрация от 95%. Концентраторът извлича кислород от въздуха в стаята и го подава към пациента в концентриран вид посредством въздухопровод и носна канюла. Апаратът работи на ток и не се зарежда с кислород, а го произвежда.

„С огромна благодарност от името на екипа на „СБАЛББ-Троян“ ЕООД! Поклон пред дарителите на фонда и членовете на Оперативния щаб!“, каза д-р Дудевска, директор на „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Троян“ ЕООД пред членовете на щаба в деня на получаване на новата техника.

Дарителската сметка все още е открита и всеки, който има възможност, може да се включи с дарение по сметката или на касата на Община Троян.  

ОБЩИНА ТРОЯН

РАЙФАЙЗЕНБАНК-(БЪЛГАРИЯ) ЕАД

BIC: RZBBBGSF

IBАN: BG 94 RZBB 9155 8420008108

Код: 44 51 00

Снимка: Община Троян