С европари в Белене правим улици, паркове и площадки

  • 24 декември 2018, 14:57
  • Default profile Автор Михаела Благоева
Medium %d0%9c%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%bd %d0%94%d1%83%d0%bb%d0%b5%d0%b2

Милен Дулев е кмет на община Белене от 2013 г. Завършил е финанси в Академията в Свищов.

- Г-н Дулев, как община Белене ще изпрати отминаващата вече 2018 г.?

- 2018 г. беше сравнително добра за общината във финансово отношение. Постигнахме финансовите цели, които си бяхме поставили за оздравяване. Не би трябвало да има проблеми с финансирането на общинските дейности и през 2019 г.

- Какви са приоритетите Ви за новата 2019 г.?

- Това са европейските проекти за улици, паркове и спортни площадки. Имаме и местна инициативна група, от която също очакваме още проекти.

- Какви изненади сте подготвили за жителите на Белене за предстоящите празници?

- Празничната ни програма включва новогодишно тържество с хората от града. На 31 декември ще пее Здравко Мандаджиев. Каним жителите и гостите на Белене на празничния концерт, както и на по чаша вино в навечерието на новата 2019 г.

- Какъв туризъм развивате в общината?

- Работим усилено, за да популяризираме лагера Белене, който е единственият лагер от времето на тоталитарния режим. Той е запазен. Тази година дойде комисия от Националния институт за паметниците на културата. Подготвя се протокол за обявяване на този обект на лагера Белене за паметник на културата с национално значение. Изключително важен за нашия град е Природен парк „Персина”, който е единственият естествен парк на река Дунав, най-голямата островна група и български остров. Никак не са малко тези природни богатства, но не са популярни в България, затова работим по въпроса.

- Има ли проблеми с тока в навечерието на зимата в ръководената от Вас община?

- Засега нямаме проблеми с тока в нашата община. Навсякъде електроподаването е с нормални параметри. От доста години нямаме такива проблеми.

- Как оценявате работата си с ЧЕЗ разпределение и смятате ли, че съобразяват инвестициите си съгласно нуждите на общината?

- Работим изключително добре с ЧЕЗ Разпределение. Отзовават се на всяко едно повикване. Имаме добър контакт и обратна връзка. ЧЕЗ работят много добре на нашата територия.

- Какво си пожелавате за новата 2019 година – за вас, на жителите и за община Белене?

- Всички да сме живи и здрави! Да работим заедно за по-доброто бъдеще и за развитието на Белене!


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!