С "Кмет на годината" хората виждат какво е свършено в градовете

  • 03 октомври 2017, 12:34
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium marius donkin

"Кмет на годината" е чудесна инициатива. Гражданското общество трябва и социално да се придвижи напред, да има преценка и да си носи отговорността си за нея. Така директорът на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин коментира провеждащия се за пета поредна година конкурс "Кмет на годината", организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg. От 1 до 25 октомври гражданите на България ще поставят оценка на работата на градоначалниците в 10 категории и ще определят кои местни управници трябва да вземат Кметските оскари. 

"Не съм убеден до каква степен аз имам познание за кмета на Ямбол или Стара Загора например. За да може човек да направи нормална преценка, трябва да има информация какво прави и какво не прави съответния градоначалник. Да кажем имам повече представа за Йорданка Фандъкова, тъй като контактите ми с нея са в сферата на професионалната работа. Другото, което виждам е, че се развиват транспорта и комуникациите в града. Има обаче някои неща, които не мога да видя докрай и не знам дали мога да съм обективен", каза популярният актьор.

По думите му конкурсът е полезен за градоначалниците. "Защото могат да видят работата на своите колеги - какво е добре свършено, съответно да коригират работата си в една или друга посока", допълни Мариус Донкин.

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СВОЯ КМЕТ В „КМЕТ НА ГОДИНАТА 2017” ТУК!